ucapan yang berani dari kejahilan.

Pengerusi Suruhanjaya Penyeliaan Kewangan telah membuat komen mengenai pelabur mata wang penyulitan, seperti “Saya tidak dapat melindungi” dan “cara yang salah”. Dalam industri pelaburan, ia membenci ‘idea anachronistik’, ‘sikap berganda’ yang hanya mengejar sealy dan mengelakkan tanggungjawab.

Pada 23, pelabur dan industri mata wang penyulitan mengkritik kenyataan Eun bahawa pihak berkuasa kewangan tidak mempunyai pemahaman tentang industri. Sementara itu, walaupun usaha untuk mendapatkan cukai, pembangunan industri dan perlindungan pelabur tidak berpuas hati dengan sikap yang tidak diketahui. Di samping itu, Cheong Wa Dae, yang menegaskan sikapnya untuk mengajar pelabur, dan menggesa beliau untuk meletakkan jawatan, muncul.

“Kerajaan tidak dapat melindungi semua pelabur yang melabur dalam aset maya,” kata Eun pada mesyuarat agung Jawatankuasa Hal Ehwal Politik yang diadakan di Perhimpunan Kebangsaan sehari sebelumnya. Kami berbeza dengan idea sama ada ia adalah konsep perlindungan pelabur, iaitu sasaran perlindungan. “Kami mempunyai idea yang berbeza sama ada terdapat pelabur di pasaran saham atau pasaran modal dan mereka yang memasuki aset maya ini harus dilindungi.”

Apabila ditanya sama ada pelabur berada di luar rangkaian perlindungan sistem dari tahun depan, Eun berkata, “Ia boleh diformalkan dan masuk ke dalam sistem dan lebih banyak kegilaan spekulatif boleh meniup.”

Industri pelaburan menegaskan kejahilan kerajaan mengenai hak perniagaan, menunjukkan bahawa tidak ada perubahan dari kedudukan kerajaan pada masa kriptografi mula menarik perhatian tiga hingga empat tahun yang lalu.

Seorang pegawai industri pelaburan berkata, “Saya kecewa bahawa pandangan kerajaan mengenai industri itu adalah seperti empat tahun lalu. Saya kecewa bahawa tidak ada perubahan.” Perkhidmatan telah berterusan dan teknologi telah dibangunkan. Adalah ragu sama ada kerajaan telah mempelajari industri dengan betul. “

“Amerika Syarikat dan Jepun cuba mengubah undang-undang untuk membangunkannya dalam sistem dan mempromosikan dasar yang berkaitan,” katanya. “Sudah tentu, industri juga menyedari bahawa pasaran telah terlalu panas dalam beberapa tahun kebelakangan ini. Walau bagaimanapun, selain terlalu panas, kenyataan pengerusi adalah kenyataan berani dari kejahilan, yang tidak mempunyai pemahaman tentang hak perniagaan. “

Dia juga mengkritik sikap dua kali bahawa dia tidak akan memenuhi tanggungjawabnya. Seorang pegawai industri lain berkata, “Terdapat negara maju yang cuba memupuk sempadan undang-undang, sementara Turki dan India mengisytiharkan ia menyalahi undang-undang. Saya tidak tahu apa yang betul, tetapi sekurang-kurangnya kerajaan negara lain tidak menetapkan sikap mereka dengan pasti. “Kerajaan kita tidak mengambil sebarang kedudukan dan mengejar cukai yang akan mereka nikmati, tetapi mengabaikan tanggungjawab, perlindungan dan pembangunan perindustrian. Ia benar-benar tidak bertanggungjawab, “katanya.

Seorang lagi pegawai industri berkata, “Jika kita membuat undang-undang seperti negara maju, kita tidak faham industri, kerana kita mempunyai bahagian yang perlu kita hadapi walaupun kita mengalami kerosakan. Atau jika kita menyekatnya secara haram, kita akan membuat keputusan 폰테크 untuk mengurangkan ketidakpastian perniagaan dan risiko dengan mengalihkan perhatian kita ke luar negara, bukan domestik. “Sikap kerajaan yang samar-samar ini akan membuat kedua-dua industri dan pelabur marah.”

Pelabur sangat marah dengan kenyataan bahawa “jika anda sedang dalam perjalanan yang salah, orang dewasa harus mengajar anda.” Komuniti Internet berkata, “Adakah anda benar-benar tidak tahu mengapa anda telah pergi ke jalan yang salah? “Perkara-perkara yang tidak dapat dilihat oleh harta tanah, dan mereka tidak tahu (kepentingan): Adakah anda memahami minda orang muda?”

Di samping itu, terdapat banyak biaya seperti “Adakah benar untuk mengambil cukai di belakang anda semasa anda berpura-pura menjadi baik?” “Saya tidak tahu bahawa bot mereka dipanggil dan orang biasa membuat lebih banyak sudut.””Ia terlalu mudah untuk menilai dan bertindak balas terhadap mata wang penyulitan, yang berkaitan dengan dunia,” katanya. “Harga mata wang penyulitan bukan spekulatif oleh rakyat kita, tetapi harga yang dibuat oleh pelabur di seluruh dunia. Ia juga menunjukkan bahawa ia adalah kali pertama untuk mengenal pasti punca dan menyediakan tindak balas. “

Petisyen Cheong Wa Dae, yang menggesa peletakan jawatan pengerusi, juga datang hari sebelumnya. Petisyen yang memperkenalkan dirinya sebagai pekerja biasa berusia 30-an berkata, “Jika anda berada di jalan yang salah, anda berkata orang dewasa harus mengajar anda?Kenapa orang muda Korea ditolak ke kedudukan ini? “Pada masa ini, 31,585 orang bersetuju dalam satu hari selepas petisyen itu dinaikkan.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 항목은 *(으)로 표시합니다